Brand- en inbraakwerende kluizen

Welke brand- en inbraakwerende kluis voor welk doel.

In de wereld van brand- en inbraakwerende kluizen bestaan veel verschillende producten. Sommige kluizen zijn speciaal anti inbraak en andere weer speciaal brandwerend. in dit artikel proberen wij u zo goed mogelijk uit te leggen wat verschil is en waar u op moet letten bij aanschaf van een kluis.

Wat is precies inbraakwerend?

Een inbraakwerende kluis is speciaal ontworpen om de inhoud te beschermen van buitenaf. De mate van weerstand hangt af van de metaaldikte en -soort plus andere vertragende materialen die gebruikt worden in de wanden en de deur van een kluis.

De weerstand van een inbraakwerende kluis hangt af van de waarde welke u in de kluis wilt opbergen. De lichtste kluis is goed voor een maximale waarde van 1000 euro en één van de zwaarst werende kluizen kan een waarde van 82.000 euro opbergen.

Wat is precies brandwerend?

Een brandwerende kluis is gebouwd om de inhoud gedurende een brand een bepaalde tijd te beschermen tegen de gevolgen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld aan documenten of datamedia denken. De beschermingsfactor van deze kluizen worden in minuten uitgedrukt. De tijd geeft aan hoe land een een kluis of kast zich in een brandhaard mag bevinden tot de inhoud een kritische temperatuur heeft bereikt. Deze tijden lopen van 30 tot en met 120 minuten.

Onze merken

 

 

 

Leave a Comment